Rita Gulić izvrsna na Međunarodnom natjecanju Sergei Rachmaninoff

Učenica Umjetničke škole Poreč osvojila I. nagradu na International Online Piano Competition Sergei Rachmaninoff održanog od 05.-10. lipnja 2021. godine

Gradovi Tuzla i Živinice te udruženje Omladinski Resursni Centar organiziralo je  Internacionalno Online Piano natjecanje Sergei Rachmaninoff koje je bilo podijeljeno na dvije kategorije klavir solo i klavir duo. Organizatori natjecanja su prof.mr. Monika Tadić i prof. Džan Dervisević.

            Na natjecanju u kategoriji klavir solo sudjelovali su učenici osnovnih i srednjih glazbenih škola ili srodnih glazbenih institucija iz cijeloga svijeta podijeljenih u 9 kategorija.

Njihove izvedbe procjenjivao je ocjenjivački sud koji čine renomirani glazbenici i profesori klavira: István I. Székeli, Marija Maksimova i Margarita Vujović

            Umjetničku školu Poreč predstavila je Rita Gulić, učenica 3. razreda u klasi profesorice Aleksandre Orbanić. Rita Gulić svojim je uspješnim nastupom osvojila I. nagradu sa osvojenih 96,33 boda u A kategoriji.

Učenica Rita Gulić višestruko je nagrađivana i izuzetno marljiva učenica te je još jednom pokazala koliko se mnogo može napredovati u sviranju instrumenta uz redovito i predano vježbanje.

Čestitke od srca učenici Riti Gulić te veliko hvala učiteljici Aleksandri Orbanić na iznimnom trudu i postignutim rezultatima! Čestitke i veliko hvala divnim roditeljima te  ravnateljici i učiteljicama/ima Osnovne škole Poreč.

Prepoznat je  i nagrađen izniman trud te su postignuti rezultati veliki poticaj i motivacija za daljnji napredak.

Bravo i puno uspjeha u daljnjem radu!

Ravnateljica: Sanjica Sara Radetić, mag.mus.

Podijeli ovu objavu: