Sjajni rezultati učenika harmonike na online natjecanjima

Na "Skala" Brčko DISTRIKT 2021. i AKORDEON ART plus učenici i učenice harmonike osvojili nagrade

Učenici i učenice harmonike Umjetničke škole Poreč  nastavljaju sa sjajnim rezultatima u svom stilu. Unatoč otežanim uvjetima zbog pandemije i  prilagodbi načinima rada, porečki harmonikaši su nezaustavljivi pa su se tako nedavno predstavili na dva online natjecanja i ponovo postigli sjajne rezultate.

Na 2. internacionalnom festivalu muzike “Skala” Brčko DISTRIKT 2021.  (BIH) predstavilo se 4 učenika harmonike Umjetničke škole Poreč te osvojili izvrsne rezultate. 

U 1. kategoriji predstavilo se troje naših učenika 2. razreda koji su svojim nastupom zauzeli prva tri mjesta:

  • David Pršurić u klasi profesora savjetnika Paola Peruška osvojio je 1. nagradu sa 96.33/100 bodova i pobjednik je svoje kategorije,
  • Lucia Janko u klasi profesorice savjetnice Ane Šterpin Zagoranski osvojila je 1. nagradu sa 93.5/100 bodova i zauzela 2. mjesto u ukupnom poretku,
  • Steisi Ritoša u klasi profesorice savjetnice Vilijane Šugar osvojila je 1. nagradu sa 93/100 bodova i zauzela 3. mjesto u ukupnom poretku.

U 2. kategoriji natjecao se godinu dana stariji:

  •  Erik Petrović, učenik 3.razreda, također u klasi profesorice savjetnice Ane Šterpin Zagoranski koji je osvojio 2. nagradu sa 87.5/100.

Erik se natjecao i na 11. internacionalnom festivalu harmonike AKORDEON ART plus online natjecanju u organizaciji Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu ( BIH ) gdje je potvrdio svoju visoku 2. nagradu te osvojio 87.75/100 bodova.

Ovaj put se predstavio pomladak naše škole, a svojim su uvježbanim nastupom i rezultatom pokazali da nastavljaju porečku harmonikašku tradiciju te da žele kročiti putem već niza sjajnih porečkih harmonikaša od kojih su neki sada učenici srednjih glazbenih škola ili studenti harmonike na prestižnim europskim akademijama.

Ponosna pročelnica harmonikaškog odjela Ana Šterpin Zagoranski i ravnateljica škole Sanjica Sara Radetić

Podijeli ovu objavu: