Učenica violine osvojila nagradu na natjecanju Sonus

Učenica violine Mariana Štifanić, u II. kategoriji osvojila III. nagradu na međunarodnom natjecanju u Križevcima

Glazbena škola Alberta Štrige Križevci i Glazbena udruga Opus organizatori  su Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika “Sonus op.7”. Od 19. do 26. ožujka 2022. odvijalo se natjecanje za discipline: solfeggio, klavir, udaraljke, tambure i violina.

Natjecanje “Sonus op.7” je manifestacija koja se održava svake godine sa sudionicima s područja cijele države i regije, te uglednim hrvatskim i stranim glazbenim pedagozima kao članovima Ocjenjivačkog suda.Natjecanje se održava već sedmu godinu i od svog početka izvrsno se razvija što potvrđuju kvaliteta i broj prijavljenih glazbenika. Na natjecanju su nastupili učenici iz brojnih osnovnih, srednjih glazbenih škola i akademija iz Hrvatske, Austrije, Slovenije i BiH, od čega se u disciplini violine natjecalo 99 učenika.

Natjecanje za disciplinu violine organizirao je kroz pet kategorija po dobi učenika.

Ocjenjivački sud činili su renomirani glazbenici i pedagozi:

  • Anđelko Krpan (predsjednik),
  • Vanda Novoselec,
  • Armin Šešek i
  • Ines Ana Tomić.

Umjetničku školu Poreč predstavila je učenica violine, Mariana Štifanić, 4. razred, u klasi učiteljice Sanje Pančevski te je u II. kategoriji osvojila III. nagradu s ukupno 75/100 bodova. Uz Marianu na natjecanju je svirala korepetitorica učiteljica Aleksandra Orbanić.

Mariana se na natjecanju predstavila lijepom i nadahnutom izvedbom odabranog i pripremljenog programa. Osvojena je nagrada veliko priznanje učenici Mariani Štifanić, profesorici Sanji Pančevski i dragim roditeljima koji spremno i predano surađuju, pomažu i podržavaju. Marianu smo imali priliku slušati na nizu koncerata podrške u školi i pratiti njezin napredak te od srca želimo pohvaliti Marianu za predanost u sviranju i ljubav prema glazbi.

Prepoznat i nagrađen izniman trud i postignuti rezultati veliki su poticaj i motivacija za daljnji rad.

Čestitke Mariani Štifanić, te profesorici Sanji Pančevski, korepetitorici Aleksandri Orbanić, roditeljima i veliko hvala ravnateljici i svim učiteljima OŠ Poreč.

Sa zahvalnošću uz najljepše želje za daljnji napredak i srdačan pozdrav,

Ravnateljica: Sanjica Sara Radetić, mag. mus.

Podijeli ovu objavu: