Učenice flaute osvojile nagrade na natjecanju “Mladi Padovec”

Međunarodno natjecanja učenika osnovnih glazbenih škola "Mladi Padovec“ održano je 12.-16. veljače 2024.

Glazbena škola u Novom Marofu bila je od 12. do 16. veljače 2024. organizator i domaćin Međunarodnog natjecanja učenika osnovnih glazbenih škola „Mladi Padovec“.

U dvorani glazbene škole i u dvorani Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“  odvijalo se natjecanje podijeljeno u deset disciplina: flauta, klarinet, saksofon, truba, rog, trombon, eufonij, tuba, klavir, violina, harmonika, gitara i tambure.

Ocjenjivački sud (disciplina: flauta) činili su renomirani glazbenici i pedagozi redom: Nives Andrijašević Janković- predsjednica, Irena Crnogaj i Jelena Valković – članice.

U I. disciplini – flauta: natjecalo se 43 učenika osnovnih glazbenih škola iz Hrvatske i Slovenije.

U II. kategoriji (3. i 4. razred) natjecalo se 15 flautista. Umjetničku školu Poreč predstavljala je Tihana Uzelac, učenica 4. razreda flaute iz klase učiteljice Eni Severović. Tihana je nastupala uz klavirsku pratnju korepetitorice Karle Šain.

U III. kategoriji (5. i 6. razred) natjecalo se 17 flautista. Umjetničku školu Poreč predstavljala je Eva Palman, učenica 6. razreda flaute iz klase učiteljice Eni Severović. Eva je nastupala uz klavirsku pratnju korepetitorice Karle Šain.

U I. disciplini, III. kategorija Eva Palman, učenica 6. razreda flaute osvojila je I. nagradu s 93/100 bodova – učiteljica  Eni Severović, a u I. disciplini, II. kategorija Tihana Uzelac, učenica 4. razreda flaute osvojila je III. nagradu sa 78.33/100 bodova – učiteljica  Eni Severović.

Izuzetno smo ponosni na njihov napredak, trud i ljubav prema glazbi i marljivost koju pokazuju u vježbanju. Osobito ih je lijepo slušati na školskim koncertima i gostovanjima na svečanostima.

Čestitamo od srca i na ovom uspjehu i nagradi koja je rezultat velike predanosti, marljivosti i upornosti u sviranju i muziciranju.

Od srca zahvaljujemo i korepetitorici Karli Šain koja marljivo prati Evu i Tihanu na svim koncertima i natjecanjima.

Bravo i čestitamo Evi, Tihani, učiteljici Eni i ponosnim roditeljima te želimo još puno, puno uspjeha, radosti u muziciranju i zajedničkih koncerata!

Podijeli ovu objavu: