David Pršurić osvojio 1. mjesto na natjecanju “Mladi Padovec”

Međunarodno natjecanja učenika osnovnih glazbenih škola "Mladi Padovec“ održano je 12.-16. veljače 2024.

Glazbena škola u Novom Marofu bila je od 12. do 16. veljače 2024. organizator i domaćin Međunarodnog natjecanja učenika osnovnih glazbenih škola „Mladi Padovec“.

U dvorani glazbene škole i u dvorani Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“  odvijalo se natjecanje podijeljeno u deset disciplina: flauta, klarinet, saksofon, truba, rog, trombon, eufonij, tuba, klavir, violina, harmonika, gitara i tambure.

Ocjenjivački sud (disciplina: harmonika) činili su renomirani glazbenici i pedagozi redom: Gordana Šuštić – predsjednica, Igor Jugec i Ivan Kuruc – članovi.

Ukupno se na ovom natjecanju u disciplini harmonika predstavilo 14 učenika.

U III. kategoriji ove discipline (5. i 6. razred) Umjetničku školu Poreč predstavljao je David Pršurić, učenik 5. razreda harmonike u klasi Paola Peruška, učitelja savjetnika.

David je svojim izvrsnim nastupom zaslužio 1. mjesto i I. nagradu s 98,5/100 bodova.

Izuzetno smo ponosni na Davidov napredak, trud i ljubav prema glazbi i marljivost koju pokazuje u vježbanju. Svaki nastup Davida je poseban glazbeni doživljaj i uvijek je prihvaćen i podržan od publike ovacijama i najvećim aplauzima.

Čestitamo od srca i na ovom uspjehu i nagradi koja je rezultat velikog rada, predanosti, marljivosti i upornosti u sviranju.

Bravo i čestitamo Davidu, učitelju Paolu i dragim i predivnim roditeljima koji uvijek pomažu i podržavaju i uvijek su uz Davida te se svi zajedno veselimo svakom nastupu Davida i svakoj nagradi.

Davidu želimo još puno, puno uspjeha, radosti u muziciranju i uspješnih koncerata!

Podijeli ovu objavu: