Rita Gulić osvojila I. nagradu na natjecanju “Mladi Padovec”

Međunarodno natjecanja učenika osnovnih glazbenih škola "Mladi Padovec“ održano je 12.-16. veljače 2024.

Učenica Umjetničke škole Poreč Rita Gulić svojim je sjajnim nastupom osvojila 1. nagradu na Međunarodnom natjecanju učenika osnovnih glazbenih škola „Mladi Padovec“ koje organizira Glazbena škola u Novom Marofu. 16. veljače 2024.

U dvorani Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“  odvijalo se natjecanje za disciplinu klavir podijeljeno u tri kategorije.

Ocjenjivački sud (disciplina: harmonika) činili su renomirani glazbenici i pedagozi redom: Davor Matačić – predsjednik, Danijel Oto i Tjaša Šulc Dejanović – članovi.

U VI. disciplini klavir natjecalo se ukupno 56 učenika osnovnih glazbenih škola iz Hrvatske i Slovenije.

Umjetničku školu Poreč predstavljala je Rita Gulić, učenica 6. razreda klavira u klasi učiteljice Aleksandre Orbanić koja se natjecala u  III. kategoriji.

Rita Gulić, učenica 6. razreda klavira Umjetničke škole Poreč, osvojila je I. nagradu i 2. mjesto s 95,67/100 bodova.

Izuzetno smo ponosni na Ritin napredak, trud i ljubav prema glazbi i marljivost koju pokazuje u sviranju. Ritu je osobito lijepo slušati na svim njenim nastupima, a nastup na Međunarodnom natjecanju „Mladi Padovec“ bio je njen najbolji nastup do sada sa bogatim i zahtjevnim programom koji je pripremila počevši od Bachovog Preludija i fuge, Lisztove Etide i Chopinovog Valcera.

Čestitamo od srca na ovom izvanrednom uspjehu i I. nagradi koja je rezultat Ritine velike predanosti, marljivosti i upornosti u sviranju i muziciranju zajedno s učiteljicom Orbanić te neizmjerne podrške i pomoći divnih roditelja.

Bravo i čestitamo Riti Gulić, učiteljici Aleksandri Orbanić, ponosnim roditeljima te ravnateljici i učiteljima Osnovne škole Poreč!

Želimo još puno, puno uspjeha, radosti u muziciranju i zajedničkih koncerata!

 

Podijeli ovu objavu: