Učenik Goran Mates uspješan na Međunarodnom natjecanju pijanista

Goran je na natjecanju u Varaždinu osvojio I. nagradu, a pripremala ga je učiteljica Karla Šain

Međunarodno natjecanje pijanista – Memorijal Jurica Murai  i Murai Grand Prix održava se od 09.05.2022. – 15.05.2022. u Glazbenoj školi u Varaždinu. Memorijal Jurica Murai namijenjen je mladim pijanistima do 19 godina starosti. Ocjenjivački sud činili su renomirani glazbenici i pedagozi: Giuliano Adorno, Xin Wang, Drafi Kalman, Nataša Veljković i Đorđe Stanetti.

Umjetničku školu Poreč predstavljao je učenik 2. razreda klavira, Goran Mates, kojeg je pripremila učiteljica Karla Šain. Goranu je ovo drugo natjecanje na kojem sudjeluje tijekom ove školske godine i želimo pohvaliti njegovu marljivost i zalaganje kojom razvija svoj talent već tijekom prvih godina glazbenog obrazovanja. Goran je sudjelovao u natjecanju u kategoriji A (9 godina i mlađi).

Učenik Goran Mates na natjecanju je osvojio I. nagradu, 5. mjesto s ukupno ostvarenih 95,80 od 100 bodova.

Izuzetno smo ponosni na Goranov napredak, trud i ljubav prema glazbi  i marljivost koju pokazuje u pripremama za natjecanje i na školskim koncertima. Čestitamo Goranu i njegovoj učiteljici Karli od srca i na ovom uspjehu koji je rezultat velike predanosti, marljivosti i upornosti u sviranju i muziciranju.

Od srca zahvaljujemo i ponosnim roditeljima bez čije podrške ovakvi rezultati ne bi bili mogući.

Bravo i čestitamo Goranu, ponosnim roditeljima i učiteljima u OŠ Finida (PŠ Nova Vas)  te želimo još puno uspjeha, radosti u muziciranju i zajedničkih koncerata!

Podijeli ovu objavu: