Božićni koncert Umjetničke škole Poreč 2023.

Večer puna veselja, ozarenih lica, izvrsnih nastupa i predivne atmosfere

U ovo predblagdansko vrijeme Umjetnička škola Poreč već tradicionalno organizira niz koncerata i plesnih programa u kojima učenici nastupaju kao solisti, u komornim sastavima, u plesnim skupinama, zboru te harmonikaškom i mješovitom orkestru. Prigoda je to za pokazati roditeljima, nonićima, ali i svim ljubiteljima glazbe u Poreču što su sve vrijedni učenici uz pomoć svojih učitelja naučili od početka nastavne godine.

Kao najljepši događaj prije božićnih i novogodišnjih praznika Škola je u utorak, 19. prosinca 2023. godine s početkom u 18 sati upriličila Božićni koncert u Kazališnoj dvorani POUP-a. Bila je to večer puna veselja, ozarenih lica, izvrsnih nastupa i predivne atmosfere. Jednostavno, bio je to čaroban događaj.

Nakon pozdravne riječi ravnateljice gđe Sanjice Sare Radetić koja nije skrivala svoje oduševljenje prepunim gledalištem, pozornicu su u blagdanskom raspoloženju „okupirali“ članovi harmonikaškog orkestra vođeni sigurnom rukom učiteljice Anamarije Lovrečić. Harmonikaše su potom zamijenili učenici članovi mješovitog orkestra kojim je dirigirao učitelj Alen Bernobić uz suradnju učiteljice Viktoriye Sklyarenko. Publika je s posebnim oduševljenjem i dugim aplauzom nagradila njihov trud i prvi javni nastup na velikoj pozornici.

Nakon njih, bajkovitom scenom porečkog Kazališta koju je osmislila i uredila učiteljica Mirjana Siladić (uz asistenciju spremačica, domara i drugih učitelja?), prodefilirali su vrsni glazbenici: klaviristi Paolo Mačinić (učiteljica Suzana Ursić), Vito Ćosić (učiteljica Ivana Katunar) i Rita Gulić (učiteljica Aleksandra Orbanić), gitaristi Naja Jugovac (učitelj Haris Brković) i Matej Tomrecaj (učiteljica Sandra Šustereiter), violinistice Agata Rakitovac, Tipi Pisačić i Leona Juretić (učiteljica Matea Beotić), harmonikaš David Pršurić (učitelj Paolo Peruško), violončelist Denis Brković (učiteljica Viktoriya Sklyrenko) te flautistice Eva Palman, Chiara Petretti, Maria Krizmanić, Tihana Uzelac i Lorena Simpsich (učiteljica Eni Severović).

Posebna poslastica bio je nastup harmonikaškog kvarteta u sastavu David Pršurić, Lucia Janko, Erik Petrović i Arian Matić uz vodstvo učiteljice Romine Legović.  Oni su se porečkoj publici predstavili s tri skladbe s kojima su na upravo održanom Državnom natjecanju u Požegi osvojili 1. mjesto i I. nagradu.

I na kraju, zborovi mlađeg i starijeg uzrasta Umjetničke škole Poreč s voditeljicama Marijanom Gulić i Antonellom Šimonović zaokružili su ovu blagdansku priču na najbolji mogući način. Ozračje u dvorani je dostiglo vrhunac tijekom njihove izvedbe poznatih božićnih pjesama Chantez Alleluia!, O pastiri, čudo novo te Zvijezda uz prigodnu koreografiju i glazbenu pratnju učitelja Matee Beotić, Karle Šain i Harisa Brkovića.

Ozarena lica porečke publike uz svečano blagdansko ozračje u Kazališnoj dvorani te večeri govore o tome da učitelji Umjetničke škole Poreč uz svesrdnu podršku ravnateljice gđe Sanjice Sare Radetić zajedno s roditeljima rade odličan posao. Ne krijući oduševljenje ravnateljica Radetić je na kraju posebnu zahvalu uputila gradonačelniku Poreča Lorisu Pršuriću koji bezrezervno podržava rad Škole te pročelnici Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Poreča, gđi Vesni Kordić kojoj je ravnateljica uručila zahvalnicu i prigodni dar u ime kolektiva Umjetničke škole Poreč za podršku i suradnju u proteklih tridesetak godina.

Podijeli ovu objavu: