FAKS Međunarodni festival zborova u Poreču

FAKS Sings, međunarodni festival zborova održao se u petak, 5. svibnja 2022. godine u Vrsaru, Poreču, Rovinju i Pazinu

Umjetnička škola Poreč tijekom ove školske godine organizira nastavu za zbor mlađeg i zbor višeg uzrasta, u skladu s razredima koje učenici pohađaju.

FAKS Sings, međunarodni festivala zborova održao se u petak, 5. svibnja 2022. godine u Vrsaru, Poreču, Rovinju i Pazinu. Na Festivalu u prvom dijelu sudjelovalo je oko deset zborova na više lokacija.

ARS CULTURA – udruga za promicanje kulture i izvedbene umjetnosti organizator je festivala te je zbor Umjetničke škole Poreč primio poziv za suradnju i sudjelovanje na festivalu. Zbor višeg uzrasta je sa oduševljenjem prihvatio poziv i predstavio se prigodnim programom na samom festivalu, ali i na koncertima u organizaciji Umjetničke škole Poreč koji su prethodili ovom nastupu.

U petak, 5. svibnja 2022. godine Zbor višeg uzrasta Umjetničke škole Poreč nastupio je u Porečkom Kazalištu s pripremljenim programom:

  • Tullio Visioli: Filastrocca dell’altro ieri
  • Neno Belan & Fiumens: Rijeke snova
  • Nello Milotti: Šparuge na misecu.

Festival je otvorio zbor Umjetničke škole Poreč kojim je ravnala dirigentica Marijana Gulić uz klavirsku pratnju učiteljice Aleksandre Orbanić. Nakon toga nastupili su Cor de Vocali (IT), Riječki komorni zbor Val (HR), te zbor Melicus (IT).

Od srca zahvaljujemo organizatorima festivala na pozivu da sudjelujemo na Koncertu prijateljstva. Ovaj nastup razveselio je sve učenike koji su nakon dugo vremena imali priliku nastupiti pred većom publikom i pokazati koliko su napredovali te primiti veliki pljesak. Od srca čestitamo svim učenicima zbora, njihovoj voditeljici Marijani Gulić i korepetitorici Aleksandri! Bravo i sve pohvale!

Podijeli ovu objavu: