Porečki harmonikaši oduševili svojim nastupom u Virovitici

Umjetničku školu Poreč predstavili su solisti Erik Petrović i Lucia Janko te Kvartet harmonika

U srijedu, 4. svibnja 2022. godine u Glazbenoj školi Jan Vlašimsky (Virovitica) održala se 9. međužupanijska smotra harmonikaša glazbenih škola. Smotra se održavala cijeli dan te su ju imali priliku otvoriti najmlađi učenici, a zaključiti maturanti harmonike. Na smotri je sudjelovalo 15 glazbenih škola, a predstavili su se i učenici Umjetničke škole Poreč: solisti Erik Petrović, učenik 4. razreda harmonike te Lucia Janko, učenica 3. razreda harmonike, te Kvartet harmonika kojeg čine: Vito Janko, 4.razred, Lucia Janko, 3.razred,  Lena Pelaić, 6. razred i Leona Janko, 6. razred.  Sve je učenike pripremila njihova mentorica Ana Šterpin Zagoranski, učiteljica savjetnica.

Učenici su svojim sjajnim nastupom na najbolji mogući način predstavili harmonikaški odjel Umjetničke škole Poreč, a nastup i susret s vršnjacima im je svakako novi motiv za napredak.

Upravo su u tijeku 15. Dani harmonike kojima je ove godine cilj okupiti sve učenike harmonike od 1. do 6. razreda te zajednički kroz orkestralne radionice pripremiti nekoliko glazbenih točaka. Pripremljeni program s radionica ponovit ćemo na zajedničkom koncertu 27. svibnja, na kojem ćemo ugostiti upravo učenike i učitelje harmonike prijateljskog nam grada Virovitice, a koji će udruženi s harmonikaškim orkestrima glazbenih škola iz Vukovara i Vinkovaca počastiti Porečane bogatim programom. Za daljnje informacije o terminu koncerata, pozivamo Vas da pratite mrežnu stranicu Umjetničke škole Poreč.

Od srca čestitamo našim dragim učenicima harmonike na uspješnom nastupu u Virovitici i veselimo se vašem napretku! Bravo harmonikaši i bravo za učiteljicu Anu!

Podijeli ovu objavu: