Koncerti i gostovanja

Protekli tjedan u Umjetničkoj školi bio je prepun događanja, koncerata i gostovanja

Dragi učenici i roditelji,

s veseljem vas obavještavamo o svim događanjima, koncertima i gostovanjima u našoj školi. U božićno vrijeme u školi je posebno veselo i svi učenici i učitelji se vesele nadolazećim programima.

U ponedjeljak, 28. 11. i srijedu, 30. 11. održali su se koncerti učenika u našoj koncertnoj dvorani. U privitku objave možete pogledati programe i fotografije s koncerata. Čestitamo svim učenicima koji su uljepšali večer svojom glazbom i zaista puno napredovali u sviranju.

U utorak, 29. 11. učenici 6. razreda iz Poreča i Vrsara te učenici plesne škole i učenici malog i velikog harmonikaškog orkestra putovali su u koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski u Zagreb na program Priče iz bečke šume u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži. Učenici su imali priliku uživati u programu i glazbi koju je izvodila zagrebačka filharmonija pod dirigentom Tončijem Bilićem. Uz glazbu, program su obogatili i učenici plesnih škola svojim prigodnim plesnim točkama. Moderatorica programa, Martina Vrdoljak Ranilović govorila je o razvoju mode kroz povijest do danas te su učenici imali priliku saznati nove informacije iz svijeta mode. Program je oduševio sve učenike i učitelje te ovim putem želimo pohvaliti učenike koji su svojim ponašanjem na koncertu bili uzorni i još jednom pokazali kako su odlična publika. U nastavku dana učenici su posjetili zagrebački Advent i imali priliku za druženje.

U nastavku tjedna, Vokalni ansambl Umjetničke škole Poreč nastupao je u petak, 2.12. 2022. u 10.00 sati u Srednjoj školi Mata Balote Poreč. Ansambl je otvorio Svečanost dodjele njemačkih diploma hrvatskom himnom nakon koje su Petar Brajković učenik 6.a razreda UŠP, te Paolo Mačinić, učenik 4.c razreda UŠP otpjevali njemačku himnu. Sve učenike vodila je i uvježbala učiteljica Marijana Gulić. Zahvaljujemo organizatorima na pozivu da naši učenici pjesmom uveličaju svečanost i čestitamo svim učenicima!

Privitak:
Podijeli ovu objavu: