Porečki harmonikaši nastupali na Danima GU Elly Bašić

Učenici David Pršurić, Lucia Janko, Erik Petrović i Arian Matić nastupali u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski"

Porečki harmonikaši David Pršurić, Lucia Janko, Erik Petrović i Arian Matić uspješno nastupali na Danima Glazbenog učilišta Elly Bašić u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu na Koncertu 7. ožujka 2024. godine.

Umjetnička škola Poreč pozvana je od Glazbenog učilišta Elly Bašić Zagreb na svečani koncert te se posebno zahvaljujemo dragom domaćinu na pozivu i odličnoj organizaciji i gostoprimstvu.

Naime, Glazbeno učilište Elly Bašić je od 6. do 16. ožujka 2024. obilježavalo dan svoje škole, a koncert u Lisinskom je bio poseban događaj u kojem su, uz domaćine i učenike Umjetničke škole Poreč, sudjelovali i učenici iz Rijeke, Dubrovnika, i Ljubljane.

Umjetničku školu Poreč je u ovoj prigodi predstavljao solist David Pršurić te već dobro poznati Harmonikaški kvartet kojeg sačinjavaju učenici petog i šestog razreda osnovne glazbene škole: David Pršurić, Lucia Janko, Erik Petrović i Arian Matić. Kvartet harmonika, kao i solist David Pršurić, oduševili su publiku u do kraja ispunjenoj dvorani svojim efektnim i izrazito muzikalnim nastupom. Pozitivna reakcija publike uz očito oduševljenje nimalo ne čudi s obzirom da se radi o višestruko nagrađivanim učenicima, pobjednicima na državnim i međunarodnim natjecanjima.

David Pršurić je zajedno s mentorom Paolom Peruškom, učiteljem savjetnikom, odabrao i pripremio skladbu „Rock toccata“ (J. Derbenko), dok se Kvartet kojeg je pripremala učiteljica Romina Legović, predstavio publici s dvjema skladbama: „Happy Juninor’s Trip to Balkan – I. Entlag der Donau“ u obradi G. Hummel i R. Legović te „Harmonikaši sviraju Jazz“ (J. Derbenko).

Umjetničkoj školi Poreč i učenicima koji su nastupali na ovom koncertu to je bila izuzetna prilika predstaviti se široj publici u gradu Zagrebu i to upravo u koncertnoj dvorani u kojoj su nastupala mnoga poznata glazbena imena iz Hrvatske i svijeta. Zasvirati u takvom ambijentu je san svakog mladog glazbenika pa vjerujemo će ovo iskustvo porečkim učenicima biti nezaboravan doživljaj.

 

Naravno da ovakvih uspjeha učenika ne bi bilo bez pomoći dragih roditelja koji s razumijevanjem i bezrezervno podržavaju rad svih nas u Umjetničkoj školi Poreč. I Tom prigodom koncertu su prisustvovali svi roditelji zajedno s braćom i sestrama što još jednom pokazuje najveću podršku ovim divnim učenicima koji uspješno pohađaju dvije škole. Posebno želimo zahvaliti ravnateljima i djelatnicima OŠ Finida i OŠ Jože Šurana Višnjan – PŠ Kaštelir, na podršci i razumijevanju zbog čestih izostanaka učenika sa nastave. Veliko hvala i svima onima koji nam na bilo koji način pružaju podršku te koji vjeruju da činimo ono najbolje za našu djecu.

Bravo i čestitke Davidu, Lucii, Eriku i Arianu, učiteljima i obiteljima sa željom da uživaju u glazbi koju sviraju uz puno radosti i veselja!

Podijeli ovu objavu: