Porečki gudači uspješno nastupali na 3. Festivalu gudača ŠtRih

Glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova Rijeka održala je 3. Festival gudača ŠtRih

Glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova Rijeka održala je 3. Festival gudača ŠtRih 29.veljače 2024. godine u Mramornoj dvorani pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka.

Umjetničku školu Poreč predstavili su učenica Ema Križan koja pohađa 3. razred violine, a pripremila ju je učiteljica Matea Beotić i učenik Denis Brković koji pohađa 5. razred violončela, a pripremila ga je učiteljica Viktoriya Sklyarenko. Ema i Denis nastupali su uz pratnju prof. Jenny Brković.

Učenica Ema Križan i učenik Denis Brković su odličnim nastupom i atraktivnim programom uspješno predstavili svoju školu i potvrdili svoj izvanredan napredak. Izuzetno smo ponosni na napredak Eme i Denisa, trud i ljubav prema glazbi te marljivost i hrabrost koju pokazuju u sviranju i javnim nastupima.

Festival je također sadržavao Masterclass i dva seminara na temu ”Susret s Kresnikovom violinom” koji su održale Maja i Nataša Veljak i ”Pobijedimo tremu” koji je održala Nives Vadlja Šimunić. Masterclass su održali Mauro Šestan, violončelo i Aleksandar Vadlja, kontrabas.

Čestitamo od srca na uspješnom nastupu i hrabrosti te marljivosti i upornosti u sviranju i muziciranju Emi i Denisu uz najljepše želje i još puno uspjeha i radosti.

Čestitamo i zahvaljujemo se učiteljicama Matei Beotić i Eni Severović te posebno učiteljici Jenny Brković na izuzetnoj klavirskoj pratnji.

Zahvaljujemo se dragim domaćinima, Glazbenoj školi I. M. Ronjgova Rijeka na pozivu i odličnoj organizaciji.

Svima želimo još puno radosti u zajedničkom muziciranju i druženju.

Podijeli ovu objavu: