Harmonikaši osvojili 1. mjesto na državnom natjecanju komornih sastava

David Pršurić, Lucia Janko, Erik Petrović i Arian Matić učenici Umjetničke škole Poreč pobijedili u I. kategoriji kvarteta

Porečki harmonikaši David Pršurić, Lucia Janko, Erik Petrović i Arian Matić učenici Umjetničke škole Poreč briljantnim nastupom pobijedili su u prvoj kategoriji kvarteta na 62. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa koje se održalo od 8. do 10. prosinca 2023. godine u Požegi.

David, Lucia, Erik i Arian na Državnom natjecanju komornih sastava u disciplini kvarteta pod vodstvom ravnateljice Sanjice Sare Radetić i učiteljice Romine Legović osvojili 1. mjesto i 1. nagradu.

Fenomenalna izvedba Davida, Lucie, Erika i Ariana očarala je žiri i publiku time je izazvala ovacije te su ih dugim aplauzom i povicima „bravo“ ponovno pozvali na pozornicu što je najveća radost za svakog glazbenika. Ovaj uspjeh potvrđuje izuzetan talent učenika, ali i nevjerojatan rad i posvećenost u pripremama te samom nastupu na natjecanju. Ovo je povijesno postignuće, velika je sreća, ponos i motivacija za sve nas.

David, Lucia, Erik i Arian jedini su predstavljali grad Poreč-Parenzo i Istru te su postigli najbolji mogući rezultat. Porečki harmonikaši ponovno su osvojili 1. mjesto i 1. nagradu  državnom natjecanju te su dobitnici Oskara znanja kao najvećeg priznanja u Republici Hrvatskoj.

Natjecanje se odvijalo u različitim disciplinama i kategorijama. Ocjenjivački sud činili su renomirani glazbenici i pedagozi: Rudolf Homen (predsjednik), Xhevdet Sahatxhija, Ivan Batoš, Sanja Erceg Vrekalo i Krunoslav Marić.

Učenici su pravo sudjelovanja na državnom natjecanju ostvarili I. nagradom na županijskom natjecanju koje je od 14. do 17. studenoga 2023. godine održano u Opatiji.

Izvrsnim nastupom u Požegi David, Lucia, Erik i Arian su u 1. kategoriji u disciplini kvarteta osvojili prvu nagradu i prvo mjesto s ostvarenih 99,60 bodova.

David, Lucia, Erik i Arian višestruko su nagrađivani na natjecanjima i izuzetno smo ponosni na njihov napredak, trud i ljubav prema glazbi. Posebno pohvaljujemo marljivost, upornosti i ustrajnost u svakodnevnim, dugotrajnim pripremama za natjecanje te kolegijalnost, prijateljstvo i uzajamnu pomoć i podršku koju su razvili svirajući zajedno u kvartetu  harmonika. Izvrsni kao solisti, ali prekrasni i jedinstveni kada se udruže u kvartetu, osobito ih je lijepo slušati dok sviraju zajedno na koncertima i raznim događajima u zemlji i inozemstvu.

Ovako sjajni rezultati mogući su samo uz nevjerojatnu podršku divnih roditelja kakvu imamo od prvog dana kada su krenuli u glazbenu školu od obitelji Pršurić, Janko, Petrović i Matić te beskrajno uzajamno povjerenje, podršku i suradnju.

Bravo i čestitke Luciji, Davidu, Eriku i Arianu i ponosnim roditeljima!

Posebno zahvaljujemo ravnateljima i učiteljima OŠ Finida i Područne škole Kaštelir na podršci i razumijevanju tijekom priprema i izostancima sa nastave. Ovo je naš zajednički uspjeh i jako smo ponosni na Davida, Luciu Erika i Ariana jer sve stižu, a sama osnovna škola i svaki predmet pojedinačno su izuzetno bitni no oni su i osnovnoj školi jako  odgovorni i odlični učenici.

Svaki slobodan trenutak u glazbenoj školi ili dok se putuje koriste učeći za osnovnu školu.

Bravo i čestitke predivnim učenicima Davidu, Luciji, Eriku i Arianu, učiteljici Romini i divnim roditeljima uz čiju je najveću podršku jedino moguće ostvariti ovaj nevjerojatan uspjeh.    

Naš ste ponos, sreća, motivacija i inspiracija.

Čestitke i svako, svako dobro od srca.

Podijeli ovu objavu: