Učenici klavira osvojili nagrade na natjecanju Sonus

Na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika u Križevcima učenici klavira osvojili dvije I. nagrade i dvije II. nagrade

Glazbena škola Alberta Štrige Križevci i Glazbena udruga Opus organizatori  su Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika “Sonus op.7”. Od 19. do 27. ožujka 2022. odvijalo se natjecanje za discipline: solfeggio, klavir, udaraljke, tambure i violina.

Natjecanje “Sonus op.7” je manifestacija koja se održava svake godine sa sudionicima s područja cijele države i regije, te uglednim hrvatskim i stranim glazbenim pedagozima kao članovima Ocjenjivačkog suda. Natjecanje se održava već sedmu godinu i od svog početka izvrsno se razvija što potvrđuju kvaliteta i broj prijavljenih glazbenika. Na natjecanju su nastupili učenici iz brojnih osnovnih, srednjih glazbenih škola i akademija iz Hrvatske, Austrije, Slovenije i BiH, od čega se u disciplini klavira 130 učenika. Natjecanje za disciplinu klavira organizirano je kroz šest kategorija po dobi učenika.

Ocjenjivački sud činili su renomirani glazbenici i pedagozi iz Hrvatske, Slovenije i BiH:

  • Srđan Filip Čaldarović (predsjednik),
  • Ela Korbar,
  • Vladimir Mlinarić,
  • Dragan Opančić,
  • Ivana Tukša Jelić.

Umjetničku školu Poreč predstavili su učenici:

  • Goran Mates, učenik 2. razreda klavira u klasi Karle Šain osvojio je II. nagradu s ukupno 85,60 bodova. Goranu je ovo prvo natjecanje na kojem je sudjelovao i time je ova nagrada posebna i priznanje još veće.
  • Mika Gubić, učenica 2. razreda klavira u klasi Ivane Katunar osvojila je I. nagradu s ukupno 91,80 bodova,
  • Vito Ćosić, učenik 4. razreda klavira u klasi Ivane Katunar osvojio je II. nagradu s ukupno 88,40 bodova,
  • Rita Gulić, učenica 4. razreda klavira u klasi Aleksandre Orbanić osvojila je I. nagradu s ukupno 94,80 bodova.

Mika, Vito i Rita su višestruko nagrađivani učenici te svake godine iznova potvrđuju svoj napredak i od srca im čestitamo.

Svi učenici klavira na natjecanju su se predstavili lijepim i nadahnutim izvedbama odabranih programa. Učenici su u školi sudjelovali u nizu koncerata podrške i svojim nastupima oduševili sve prisutne te pokazali velik napredak i predanost u sviranju.

Osvojene su nagrade veliko priznanje učenicima Goranu, Miki, Vitu i Riti, profesoricama Ivani Katunar, Aleksandri Orbanić i Karli Šain i dragim roditeljima koji spremno i predano surađuju, pomažu i podržavaju. Prepoznat i nagrađen izniman trud i postignuti rezultati veliki su poticaj i motivacija za daljnji rad.

Čestitke učenicima Goranu Matesu, Miki Gubić, Vitu Ćosiću i Riti Gulić, učiteljicama Karli Šain, Ivani Katunar i Aleksandri Orbanić,  roditeljima i veliko hvala ravnateljici i svim učiteljima OŠ Poreč, OŠ Finida i  OŠ Nova Vas.

Sa zahvalnošću uz najljepše želje za daljnji napredak i srdačan pozdrav,

Ravnateljica: Sanjica Sara Radetić, mag. mus.

Podijeli ovu objavu: