Vito Ćosić osvojio I. nagradu na Europe open online natjecanju

Vito je svojim izvrsnim nastupom osvojio I. nagradu i rezultat 92,66 /100

Europe open online natjecanje otvoreno je tijekom cijele godine i natjecatelji iz cijele Europe mogu slati video uratke pripremljene za to natjecanje te ih žiri ocjenjuje u jesenskom, proljetnom i ljetnom izdanju natjecanja. Natjecanje je podijeljeno na soliste i komorne sastave.

Na natjecanju u kategoriji klavir solo sudjelovali su učenici osnovnih i srednjih glazbenih škola ili srodnih glazbenih institucija iz cijele Europe podijeljenih u XVIII kategorija.

Njihove izvedbe procjenjivao je ocjenjivački sud koji čine renomirani glazbenici i profesori klavira: Goara Lazic (Rusija), Pawel Bortnowski (Poljska) i Ivanka Kordić (Hrvatska).

Umjetničku školu Poreč predstavio je Vito Ćosić, učenik 4. razreda  Umjetničke škole Poreč u klasi učiteljice Ivane Katunar. Vito je svojim izvrsnim nastupom osvojio I. nagradu i rezultat 92,66 /100.

Predstavio se zahtjevnim programom:

  • E. Grieg: Poetične  slike  op.3  br.1,
  • J. Haydn: Sonata u D-duru, I.stavak  te
  • J. Sibelius: Smreka  op.75  br.5.

Učenik Vito Ćosić višestruko je nagrađivan i izuzetno marljiv učenik te je još jednom pokazao koliko se mnogo može napredovati i postići u sviranju instrumenta uz redovito i predano svakodnevno sviranje.

Čestitke od srca učeniku Vitu Ćosiću te veliko hvala i čestitke učiteljici Ivani Katunar na iznimnom trudu i postignutim rezultatima! Čestitke i veliko hvala divnim roditeljima!

Izuzetno smo ponosni na Vitov uspjeh i želimo da ovaj sjajan nastup i osvojena I. nagrada bude veliki poticaj i motivacija za daljnji rad i napredak dragom Vitu i svima nama!

Podijeli ovu objavu: