Uspješan nastup učenice violončela na 1. Memorijalu Jure Tkalčića

Hana Gubić pod mentorstvom učiteljice Katarine Evetović sudjelovala je u ovogodišnjem i prvom Memorijalu Jure Tkalčića u Zagrebu

Izvrsna i višestruko nagrađivana učenica 6. razreda osnovne glazbene škole instrument violončelo, Hana Gubić pod mentorstvom učiteljice Katarine Evetović sudjelovala je u ovogodišnjem i prvom Memorijalu Jure Tkalčića u Zagrebu. Memorijal je posvećen 145 godišnjici rođenja hrvatskog violončeliste Jure Tkalčića, a održan je u subotu, 12 veljače 2022. godine u dvorani Glazbene škole Pavla Markovca.

Velika je čast svirati u spomen velikog hrvatskog violončeliste i prigodno obilježiti Memorijal na način da se njegovim skladbama predstave učenici osnovnih i srednjih glazbenih škola. Učenica Hana Gubić svirala je skladbu J. Tkalčića: Starinska, op. 3, br. 3 uz klavirsku pratnju učiteljice Karle Šain. Uz 9 drugih učenika koji su također svirali skladbe istoimenog autora, program je protekao u svečanosti i moći će se pogledati na Youtube kanalu škole.

Sretni smo i zahvalni da imamo priliku gostovati na ovom važnom memorijalu, a posebno u ovo vrijeme kada su djeca željna koncerata, nastupa i gostovanja.

Od srca hvala učenici Hani Gubić što je predstavljala našu školu, kao i učiteljici Katarini Evetović i Karli Šain koje su pripremile i pratile učenicu na gostovanju. Učenica Hana Gubić višestruko je nagrađivana, talentirana i izuzetno muzikalna te nas je i ovim nastupom ponovno učinila ponosnima na njezinu izvedbu i napredak.

Čestitamo i ponosnim roditeljima te učiteljima i ravnateljici OŠ Finida. Veselimo se i budućim nastupima i prilikama za gostovanje na kojima možemo pohvaliti i zapljeskati napretku i trudu naših učenika. Bravo Hana i samo tako nastavi dalje!

Ravnateljica: Sanjica Sara Radetić

Podijeli ovu objavu: