Eva Palman dobitnica prve nagrade “Istria Nobilissima” 2023.

Učenica šestog razreda flaute Eva Palman osvojila je prvu nagradu u kategoriji "Premio giovani"

Natjecanje umjetnosti i kulture „Istria Nobilissima“ 2023. posebno je važno natjecanje koje već pola stoljeća daje prostor piscima, slikarima, umjetnicima, glazbenicima i skladateljima da se afirmiraju i potvrde svoje kvalitete. Nagrada ima za cilj promicanje i afirmiranje umjetničke i kulturne kreativnosti i baštine Talijanske nacionalne zajednice Hrvatske i Slovenije.

Prvu nagradu u kategoriji „Premio giovani“ premio Adelia Biasiol, osvojila je Eva Palman, učenica šestog razreda flaute Umjetničke škole Poreč u klasi učiteljice Eni Severović. Uz klavirsku pratnju učiteljice Karle Šain, Eva je izvela djela istarskog skladatelja Nella Millottia te njemačkog skladatelja Wilhelma Poppa. Obrazloženje stručnog ocjenjivačkog suda za dodjelu nagrade Evi Palman je sljedeće: ”Nagrada se dodjeljuje za muzikalnu, jasnu i uravnoteženu izvedbu skladbi uz odličnu suradnju sa korepetitoricom.”

Kategorija „Premio giovani“ premio Adelia Biasiol, predstavlja kategoriju za mlade u dobi od 12 do 18 godina i obuhvaća jedinstvenu kategoriju: proza ili pjesma na talijanskom jeziku ili na jednom od narječja talijanske nacionalne zajednice; pisanje humanističkog ili znanstvenog predmeta, izrada kazališnog djela, umjetnički rad (slikarstvo, skulptura, grafika, fotografija, digitalna umjetnost), skladanje ili izvođenje glazbenog djela ili stvaranje filma.

Učenica Eva Palman je više puta nagrađivana na državnim i međunarodnim natjecanjima. Izuzetno smo ponosni na njezin napredak, trud i ljubav prema glazbi i marljivost koju pokazuje u sviranju. Osobito ju je lijepo slušati na koncertima i gostovanjima na raznim svečanostima. Čestitamo od srca i na ovom uspjehu i prvoj nagradi koja je rezultat velike predanosti, marljivosti i posvećenosti u sviranju i muziciranju.

Bravo i čestitamo Evi, učiteljici Eni, korepetitorici Karli, dragim roditeljima koji su uvijek velika podrška i ravnatelju i učiteljima u OŠ Joakima Rakovca Sveti Lovreč Pazenatički. Evi želimo još puno, puno radosti i uspjeha u sviranju i u svemu što radi jer je predivna i uspješna što god radi i jako lijepo odgojena, pravi uzor i inspiracija svima nama!

Podijeli ovu objavu: